lördag 25 januari 2014

Sista dagen på Bett

På fredagen var det dags att besöka själva mässan utanför London. Vi tog tunnelbana och tåg för att komma fram. För att få det hela lite mer spännande klev vi inte av där vi skulle utan fick i stället en strålande möjlighet att bocka av både vardagsmotion och godisinköp på vår att-göra-lista. Allt löste sig till sist och vi hittade rätt väg till mässhallen.

 Väl inne på mässan var det gigantiskt, mycket folk i omlopp och trångt. Vi hade inte så mycket tid så vi fick fokusera på några få områden.


Mycket på mässan är ju tyvärr utom räckhåll för svensk skolas budget men vi såg många fiffiga lösningar som skulle underlätta, motivera och driva undervisningen framåt.


Vi såg t ex flera smarta lösningar för att förvara, uppdatera och ladda många iPads samtidigt.


Det fanns gott om tillbehör som skulle underlätta handhavandet av våra apparater.

Vi såg flera elever redovisa själva hur de jobbade med de olika programmen och de var verkligen jätteduktiga! Vi blev imponerade över att de vågade stå framför så många människor och berätta och visa sina arbeten.


På en stor whiteboardvägg ritade en duktig tjej bilder kring besökarnas tankar, funderingar, farhågor och framtidsdrömmar. Flera av dessa skulle vara intressant att ventilera med kollegiet längre fram....

Dessa ritade bilder sammanfattade ganska bra de sista två föreläsningarna vi hade på fredagens eftermiddag när vi kom tillbaka till hotellet. Hans och Kristina knöt ihop veckan och blickade framåt.
Vilka IT-trender ser vi? Vad kommer de att ha för inverkan på vår undervisning? Hur jobbar vi vidare med det? 

Nu sitter vi på flyget hem och vi får publicera detta när vi landar.
Det har varit en mycket intressant och givande resa och vi har mer bilder och tankar att dela med er längre fram när vi har landat och bearbetat våra intryck.

Linda & Maria

1 kommentar:

Tina sa...

Välkomna hem. Ska bli kul att höra vad ni sett och lärt er!